logo Payroll Talent
 • Wat betekent WKA?

  Wet Ketenaansprakelijkheid wordt ook wel de WKA-wet genoemd. Het doel van deze wet is het voorkomen van misbruik bij uitbesteding van werk en de afdracht van loonheffingen.

  De payroller die uw personeel op de loonlijst heeft staan, is verplicht om voor u de afdrachten aan de Belastingdienst te doen. Als hij dit niet (voldoende) doet, dan kan de Belastingdienst u als inlenende partij aansprakelijk stellen. Ook wanneer u wel aan uw verplichtingen voldoet.

 • Wat is het SNA-keurmerk?

  SNA staat voor Stichting Normering Arbeid. Het SNA-keurmerk gaat fraude tegen inleners tegen. Payrollbedrijven die dit keurmerk voeren, worden tweemaal per jaar financieel en administratief streng gecontroleerd. De normen van dit keurmerk zijn vastgelegd in de nationale norm NEN 4400-1.

 • Wat is een G-rekening?

  Een G-rekening is een veilige rekening. U stort het geschatte bedrag aan loonheffingen op de G-rekening van de payroller. Van een G-rekening kan alleen geld worden overgemaakt naar een speciaal rekeningnummer van de Belastingdienst.

 • Wat is payrolling?

  Payrolling is het uitbesteden van het formele werkgeverschap aan Payroll Talent. Hiermee wordt Payroll Talent juridisch werkgever en wordt daarbij verantwoordelijk voor alle risico’s bij ziekte en arbeidsrechtelijke conflicten. De werving, selectie, planning en het dagelijkse contact met uw medewerkers is uw eigen verantwoording. Kortom, op de werkvloer verandert er verder niets. Alleen de naam op de loonstrook verandert en u houdt meer tijd over voor andere zaken.

 • Is payrolling geschikt voor mijn organisatie?

  Payroll is geschikt voor alle branches en alle organisaties. Neem bij twijfel gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

 • Wat zijn de gevolgen voor mijn werknemers?

  Bij payrolling merken uw werknemers in de dagelijkse praktijk geen enkel verschil, u heeft de dagelijkse leiding en regelt alle operationele zaken zoals de planning en dergelijke (als vanouds). Ook de rechtspositie die de werknemers reeds bij u heeft opgebouwd tezamen met de arbeidsvoorwaarden worden door Payroll Talent overgenomen en blijven zodoende intact. Het enige wat voor uw werknemers concreet verandert is dat u niet langer juridisch werkgever bent. Dat betekent dat de loonbetalingen, salarisstroken, arbeidsovereenkomsten, arbo aangelegenheden et cetera via Payroll Talent lopen. Voor uw werknemers wordt Payroll Talent degene die de salarissen regelt.

 • Wie informeert mijn werknemers?

  Wij nemen (altijd in overleg met u) de uitleg over payrolling en andere contractvormen naar uw werknemers voor onze rekening. Dit vinden we belangrijk, omdat we u niet met zorgen en risico’s willen opzadelen. We willen u juist zorgen uit handen nemen. Wij staan garant voor heldere informatie en een juist antwoord op alle vragen.

 • Wanneer kan ik beginnen met payrolling?

  U kunt op ieder gewenst moment in het jaar starten met payrolling. Wij gaan samen met u in overleg wat voor u het juiste moment is.

 • Wat kost payrolling?

  Payroll is goedkoper dan u denkt. Payroll Talent werkt voor steeds meer ondernemers en heeft steeds meer medewerkers op de payroll staan.

  Over het algemeen kunnen we zeggen dat het voordelig is om met Payroll Talent in zee te gaan. Bovendien zijn er voordelen die niet direct in geld zijn uit te drukken.

  We snappen dat u graag een concreet voorstel wilt hebben. Vul daarom het offerteformulier in. Payroll Talent zorgt dan binnen 4 uur voor een overzichtelijke en scherpe offerte. U kunt natuurlijk ook bellen: 0800 payroll / 0800-7297655.

 • Wat is het verschil tussen de diensten (en de kosten) van Payroll Talent en een uitzendbureau?

  Payroll Talent is op de eerste plaats veel goedkoper. Op de tweede plaats valt werving en selectie niet onder onze diensten. Vanzelfsprekend rekenen wij hier geen kosten voor.

  Daarnaast bemoeien wij ons niet met werkinhoudelijke zaken. Wij benaderen uw medewerkers niet voor andere banen. U blijft baas in eigen huis.

 • Hoe geef ik de urenregistratie door aan Payroll Talent?

  Als u een urenregistratiesysteem heeft, kunt u de uren eenvoudigweg mailen of faxen. Beschikt u nog niet over een dergelijk systeem, dan kunnen wij u daar kosteloos in voorzien.

 • Mag ik nettoloon afspraken maken?

  Het is wettelijk gezien niet toegestaan om nettoloonafspraken te maken met uw personeel. Als die er al liggen zullen wij deze omrekenen naar het bijbehorende brutoloon. Dit wordt ook aan uw medewerkers duidelijk gemaakt. Op arbeidsovereenkomsten komt altijd een brutoloonafspraak te staan.